Mijn cart

x
Je cart is nog helemaal leeg.

Zondagmiddag 16 december organiseert Cyclostyle een kleine kerstmarkt. Ontwerpster van sportsieraden Karin Springer, (wieler)kunstenares Sandra de Neef en kunstenares Irma Holt-Bekkers laten zien hoe fietsen inspireert en tot welk moois dat kan leiden. En dat zie je ook in de geëxposeerde pastelkrijt- en acryltekeningen van wielerliefhebber en hobbytekenaar Gerard Hazebroek.

Karin Springer
Ontwerpster en goudsmid Karin Springer bracht haar werkervaring en haar passie voor fietsen samen in een prachtige collectie op fietsen geïnsprireerde, handgemaakte sieraden. De collectie kreeg de naam Bike-thing, en als snel bleek dat ze met haar collectie de juiste snaar raakte bij de fiets- en wielerliefhebber. Dat zette har aan tot het ontwerpen van een bredere collectie waarbij ook andere sporten werden verbeeld in fraaie sieraden, de Sport-thing collectie. De twee collecties zijn samengebracht onde de naam Sportsieraad, by Karin. Daarnaast is ook ontwerp op maat altijd mogelijk.

Op de kerstmarkt is Karin zelf aanwezig met een groot deel van haar collectie. Ze toont het graag, je kunt haar er alles over vragen, en natuurlijk kun je eventueel direct een juweel van een kerstkado bij haar kopen.

Sandra de Neef
De Rotterdamse kunstenares Sandra de Neef [1959] werd in1980 en 1983 Nederlands Kampioen in de sprint, in 1981 in het omnium en ze nam drie keer deel aan het UCI Track Cycling World Championship.

De fascinatie die ze in die jaren ontwikkelde voor snelheid, competitie en rivaliteit, in combinatie met de veelkleurigheid, de roes en het monomane in de wielersport, vormen de inspiratie voor haar werk dat vaak ontstaat uit simpele, gestileerde tekeningen. Sandra is er met een aantal van haar werken, maar ook met een aantal zelfgemaakte producten die zich uitstekend lenen al origineel kerstkadootje.

Zelf aan de slag
Sandra geeft ook creatieve workshops, en ze heeft dan ook altijd wel wat spullen bij zich waarmee je zelf even aan de slag kunt. Ook leuk voor de kids.

Irma Holt-Bekkers
Van oorsprong is Irma Holt-Bekkers uit Nieuwerkerk aan den IJssel lerares. Ze is van jongs af aan bezig met tekenen, boetseren en andere technieken om zich creatief te uiten. Geïnspireerd door Hannalore Houdijk, van wie ze vijf jaar les heeft gehad, is heeft ze zich toegelegd op het schilderen met acrylverf. Ook maakt ze sieraden en tassen van gerecycled leer en rubber van oude fietsbanden.

Ook Irma neemt de nodige creaties mee naar de kerstmarkt, zodat je met een kerstkado wel heel origineel voor de dag kunt komen.

Kerstcafé
Het Cyclostyle fietscafé is de 16e vooral een gezellig kerstcafé. Uiteraard is er lekkere koffie, kerstgebak, warme chocomel (met slagroom of marshmallows) en (alcoholvrije) glühwein, en met Sandra de Neef er bij kun je er van op aan dat je ook zelf creatief aan de slag kunt. Dat wordt zeker weten een gezellige middag.

Aanbiedingen
Speciaal tijdens de XMAS-FAIR hebben we ook een aantal leuke kerstkado-aanbiedingen. Wat die aanbiedingen zijn, dat blijft een verrassing tot de dag zelf. Voor wie niet in de gelegenheid is langs te komen staan de aanbiedingen die dag ook op de website. Voor wie wel naar Moordrecht kan komen ligt er, zolang de voorraad strekt, een ass-saver klaar.

Expositie
Gerard Hazebroek is een gepassioneerd fietser en lid van de Goudse Ren en Tour Club Excelsior. Tot een paar jaar geleden reed hij wedstrijden op club- en regionaal niveau, tegenwoordig rijdt hij voorallange afstand toertochten en heeft hij randonneurstochten op zijn naam staan als Parijs-Brest-Parijs (1200 km), Londen-Edinburgh (1400 km), Hamburg-Berlijn-Keulen-Hamburg (1500 km) en het Scandinavië Brevet (1200 km).

Zijn passie voor fietsen combineert hij met zijn liefde voor tekenen en schilderen, waarbij het wielrennen een terugkerende factor van inspiratie is. Een aantal van zijn werken zijn in december en januari te zien en te koop bij Cyclostyle.

Cyclostyle cyling gifts, lifestyle & coffee
p/a Elsbes 10 • 3069 LN Rotterdam
06 127 547 62 | info@cyclostyle.com
Kamer van Koophandel 24181433
BTW nr.NL111150024B02